Wie ben ik?

Lotteke de Kruijff

Leren en ontwikkelen staat centraal in alles wat ik doe en waarbij ik graag leidinggevenden, organisaties en teams ondersteun en inspireer. Het is uitdagend en geeft energie, zeker om het met elkaar te doen.

Mijn naam is Lotteke de Kruijff en sinds 2023 werk ik met veel plezier als zelfstandig onderwijsadviseur voor het brede onderwijsveld.

In 1992 ben ik begonnen als docent natuurkunde in het voortgezet onderwijs. Eerst op een multiculturele school in hartje Amsterdam en later op een brede scholengemeenschap in Culemborg.

Na mijn studie onderwijskunde ben ik gestart als externe trainer/adviseur binnen het brede onderwijsveld. Eerst in het agrarisch onderwijs bij STOAS met het begeleiden van diverse teams bij de implementatie van didactische veranderingen.

Later bij Interstudie als trainer en (senior) adviseur van leidinggevenden binnen het onderwijs.

Vanaf de geboorte van mijn twee dochters, ben ik gaan werken in mijn eigen stad Utrecht als programmamanager bij de HU-Pabo (Instituut Theo Thijssen). Het ontwikkelen en implementeren van diverse onderwijsvernieuwingen, samen met de opleidingsdocenten en leidinggevenden, stond hierbij centraal.

Vanaf 2007 werkte ik als directeur van twee basisscholen bij WereldKidz. Daar leerde ik met vallen en opstaan wat leidinggeven in de praktijk inhoudt en ook hoe spannend en uitdagend het vak van leidinggeven kan zijn.

In 2014 maakte ik de overstap binnen WereldKidz naar de rol van directeur onderwijs en de laatste periode ook als plaatsvervangend bestuurder. In deze inhoudelijke functie werkte ik nauw samen met de bestuurder, de directeur en de schoolleiders van onze scholen. Namens het bestuur onderhield ik diverse externe contacten waaronder met de inspectie, het samenwerkingsverband, andere besturen en gemeenten. Tien van onze scholen deden mee met het promotieonderzoek van Ben van der Hilst. Inmiddels werken meer dan 20 scholen, waaronder een school voor speciaal onderwijs de Meerklank (SO en VSO) , volgens de TAO en er volgen nog meer scholen.

Sinds januari 2023 ben ik volledig zelfstandig onderwijsadviseur/trainer voor mijn eigen bedrijf Focus op Ontwikkelen. Leren en ontwikkelen staat centraal in alles wat ik doe en waarin ik graag leidinggevenden, organisaties en teams ondersteun en inspireer. Het is uitdagend en geeft energie, zeker om het met elkaar te doen.

Opgeleid door Ben van der Hilst tot TAO-adviseur en op basis van mijn eigen ervaringen binnen WereldKidz, ondersteun ik onderwijsorganisaties.

Ik ondersteun onderwijsorganisaties (PO, VO, MBO en HBO) bij het onderzoeken en implementeren van de TAO, waaronder ook het trainen van teams en het coachen van leidinggevenden. Ik ben onderdeel van een netwerk van (opgeleide) TAO adviseurs, die samenwerken binnen het Kenniscentrum Het Leren Organiseren. Binnen het Kenniscentrum wordt het gedachtegoed verder onderzocht en ontwikkeld. Daarnaast ben ik geregistreerd bij het CRKBO.

Nieuwsgierig wat ik kan betekenen?

Ik kom graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om dit met elkaar te verkennen.